Прокуратура АРК повідомила про підозру колишнім співробітникам управління СБУ в Криму

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру у державній зраді двом колишнім співробітникам Головного управління Служби безпеки України в АРК.

Прокуратура автономії повідомила про підозру у держзраді колишнім працівникам СБУ Криму. Їм загрожує до 15 років ув’язнення.

Про це повідомили в прокуратурі АРК.

“Прокуратура АР Крим та міста Севастополя повідомила про підозру двом колишнім працівникам кримського главку СБУ. Підозрювані погодились на співпрацю з ворогом, зрадивши присязі на вірність народу України. Їх дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років ув’язнення”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після окупації Криму «правоохоронці» зрадили військовій присязі та погодились на співпрацю з ворогом. Вони вступили до складу спецслужби держави-агресора на посади начальника слідчого відділу та співробітника служби захисту конституційного устрою та боротьби з тероризмом незаконного окупаційного УФСБ Росії по Республіці Крим і місті Севастополь.

До окупації півострова один із підозрюваних обіймав посаду старшого оперуповноваженого головного відділу ГУ СБ України в АР Крим, інший був начальником відділу.

Нагадаємо:

  • З початку окупації Криму Росією у 2014 році Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя повідомила про підозру у державній зраді 736 громадянам України, які перейшли на бік ворога.  Загалом з 2014 року за вчинення державної зради українськими судами було винесено 36 вироків кримським держзрадникам. Серед засуджених колишні депутати ВР АР Крим та Севастопольської міської ради, судді, прокурор, а також окупаційний «міністр охорони здоров’я Республіки Крим».