В Криму після обшук російські силовики затримали імама мечеті

В окупованому Криму російські силовики вранці 13 грудня провели в Кіровському районі обшуки у кримських татар: у селі Джума Елі (Привітне) в будинку імама Ісмаїла Юрдамова та в селі Кринички в будинку активіста Рустема Мустафаєва. Після обшуків окупанти затримали Юрдамова та відвезли до райвідділу поліції.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

За інформацією активістів, у селі Джума Елі (Привітне) о 05:50 люди у камуфляжі провели
обшук у будинку імама Ісмаїла Юрдамова, а потім посадили його до «Газелі» і відвезли до селищної мечеті, яку також обшукали.

Потім Юрдамова пересадили в інший автомобіль і доставили до відділу поліції по Кіровському району.

27-річна дочка імама Гульсум Юрдамова вважає, що обшук у їхньому будинку пов’язаний із його активною підтримкою політичних ув’язнених Криму.

«Він постійно відвідував суди у Криму та у Ростові. Виступав від імені старійшин нашого села на захист несправедливо заарештованих кримських татар. Крім цього, є імамом мечеті вже понад 20 років. Дуа (молебні – ред.), обряди одруження проводив. Люди завжди приїжджали до нього із запитаннями», – розповіла Гульсум.

Крім того, повідомили у «Кримській солідарності», у селі Кринички силовики провели обшук у будинку активіста Рустема Мустафаєва.

«Йому пред’явили ухвалу суду на обшук житлового приміщення – щодо наявності забороненої літератури, щодо наявності зброї, вибухівки і так далі. Рустем Мустафаєв відмовився підписувати цей протокол», – повідомив громадський захисник Мустафа Сейдалієв.

Після обшуку Мустафаєва не затримували, у нього вилучили релігійну книгу. Активіст відомий тим, що відвідує суди у політично мотивованих справах, бере участь у колективних дуа, зверненнях від імені старійшин на захист арештованих кримських татар.

Нагадаємо: