Суддю Мукачівського райсуду Пака засуджено до 5 років тюрми з конфіскацією

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду оголосила рішення у справі судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Михайла Пака – 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Таким чином, Апеляційна палата частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора Спеціальної антикорупційної прокуратури на рішення суду першої інстанції. 

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Другому фігуранту справи – начальнику юридичного відділу Пенсійного фонду м. Мукачево Олегу Маковському призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Раінше суддю Михайла Пака було засуджено до 7 років позбавлення волі за одержання хабаря. Він отримав  дві тисячі гривень від громадянина за прийняття на його користь судового рішення у справі за адміністративним позовом останнього до управління соціального захисту населення Мукачівської РДА.

Олегу Маковському суд призначив 6 років тюрми.

Однак, Апеляційна палата ВАКС ці рішення скасувала і закрила провадження на підставі через закінчення строків розслідування після повідомлення про підозру.

У березні 2023 року Верховний Суд частково задовольнив касаційні скарги прокурорів САП, скасував ухвалу Апеляційної палати ВАКС та скерував указану справу на новий розгляд.