В РФ ” за підготовку теракту” збираються засудити 52-річну мешканку Запоріжжя

Південний окружний військовий суд

Російські прокурори направили обвинувальний акт проти 52-річної мешканки Запорізької області до Південного окружного військового суду. Її обвинувачено у нібито “підготовці теракту” під час псевдовиборів на окупованій території України.

Про це повідомляє пресслужба генеральної прокуратури РФ.

За матеріалами слідства, мешканка Запорізької області Ірина Куліш нібито була “учасницею терористичної групи”.

“Восени 2022 року невідомий чоловік з тої ж групи нібито передав Ірині інформацію про тайник з вибухівкою. Її жінка мала закласти на дільниці, де проводили вибори”, .

За інформацією російських ЗМІ, 10 жовтня у Ірини Куліш провели обшук і нібито “знайшли у квартирі потужний вибуховий пристрій та 12 грамів канабісу”.

Ірину Куліш обвинувачено звинувачують за чотирма статтями російського Кримінального кодексу: участь у терористичному угрупованні, незаконне зберігання вибухівки, підготовка теракту та зберігання наркотичних речовин.

Нагадаємо:

  • Військовий суд у Ростові-на-Дону засудив викраденого на Херсонщині та незаконно позбавленого волі громадянина України Павла Запорожця до 12 років позбавлення волі за статтею про «міжнародний тероризм». Його визнали винним у замаху «на здійснення теракту у Херсоні під час проведення святкових заходів, присвячених Дню Перемоги».
  • Правозахисники знайшли в СІЗО №2 Сімферополя двох мешканців Бердянська, яких росіяни  звинувачують у нібито підготовці теракту в окупованому місті влітку 2022 року.