Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу одеського судді Лонського, якого обвинувачують у корупції

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу судді Приморського районного суду Одеси Іллі Лонського та адвоката Євгена Берестового, яких обвинувачують у заволодінні частиною неправомірної вигоди шляхом обману та підбуренні до її надання іншому судді.

Судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням Іллі Лонського та Євгена Берестового у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 369, ч. 2 ст. 190 КК Українипризначено на 27 грудня.

Нагадаємо, в серпні 2023 року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру судді Приморського районного суду м. Одеси Іллі Лонському. Йому інкримінують замах на надання неправомірної вигоди іншій судді цього ж суду за ухвалення позитивного рішення в адміністративній справі, а також заволодінні частиною хабаря шляхом обману.

У липні суддя Лонський повідомив Вищій раді правосуддя, що детективи НАБУ втручаються в його діяльність. Саме тоді у нього в кабінеті знайшли кошти.

19 червня цього року НАБУ і САП викрили адвоката з Одеси на одержанні 2 тис. дол. США від військовослужбовця. Саме у стільки він оцінив «допомогу» з ухвалою позитивного рішення в справі щодо адміністративного правопорушення суддею Приморського районного суду м. Одеси. Для цього звернувся до знайомого судді цього ж суду, аби той домовився з колегою про вирішення питання за гроші.