Колишній український військовий з Криму, який тепер вчить стріляти солдатів РФ, засуджений до 15 років

В Україні суд оголосив вирок колишньому військовому з Автономної Республіки Крим, який після окупації півострова зрадив присязі та перейшов на бік Росії. Його визнано винним у дизертрстві та державній зраді та засуджено до 15 років позбавлення волі. 

Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Засуджений – колишній військовий за контрактом полку спеціального призначення «Тигр». У 2014 році, за матеріалами слідства, він з власного бажання звернувся до представників внутрішніх військ МВС Росії з проханням прийняти його на військову службу.

“У лавах Росгвардії він брав участь у захопленні військових об’єктів Збройних сил України, створював оборонні споруди, перевозив військову техніку, зброю та боєприпаси на територію Криму. Потім він очолив одну із груп підготовки військовослужбовців країни-агресора, зокрема навчає їх стріляти”, – повідомили в ДБР.

Нагадаємо, від початку тимчасової окупації Криму правоохоронними органами України розслідувано 585 кримінальних проваджень за 708 злочинами за вчинення державної зради. До суду скеровані 375 обвинувальних актів.