Українця, який шпигував за ЗСУ на користь РФ під Авдіївкою, засуджено до 12 років ув’язнення

Українця, який шпигував за артилерією ЗСУ під Авдіївкою на Донеччині, отримав 12 років ув’язнення.

Про це повідомила пресслужба СБУ 5 січня.

Шпигуна цікавили координати артилерійських позицій та напрямки руху важкої бронетехніки ЗСУ у районі Авдіївки.

Отримані відомості він спрямовував до зв’язкового російської спецслужби – бойовика одного з окупаційних угруповань рф у тимчасово окупованій частині східного регіону України. Потім розвідувальна інформація надходила кадровому співробітнику управління ФСБ у Ростовській області Миколі Блохіну.

«Розвіддані потрібні були загарбникам для планування та здійснення прицільних ракетно-артилерійських ударів по підрозділах українських військ», – йдеться у повідомленні СБУ.

Мешканця Новогродівки Покровського району затримали на Донеччині ще на початку березня 2022 року.

Суд визнав зрадника винним у колабораціоністській діяльності. З огляду на його угоду зі слідством йому присудили 12 років позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter