В Криму чоловіка засудили до 2 років умовно за “осквернення символів військової слави РФ”

Незаконний Верховний суд Криму оголосив вирок жителю Бахчисарая Олександру Тюренку. Його визнали винним у “вандалізмі” та “оскверненні символів військової слави РФ”. У серпні торік він помочився на інсталяцію з буквами “Z” і “V” у Бахчисараї на алеї, присвяченій “СВО”.

Про це повідомляють кримські пропагандистські медіа з посиланням на пресслужбу “суду”.

“Мешканця Бахчисарая 2000 року народження було визнано винним у оскверненні споруди, присвяченої героям СВО, з розміщенням у соціальній мережі Інтернет відеозапису, що підтверджує його дії на ґрунті політичної та ідеологічної ненависті у зв’язку з проведенням спеціальної військової операції на території України», – цитують пропагандисти незаконний “суд”.

Дії чоловіка кваліфіковані за ч.2 ст.214 УКРФ (вандалізм), ч.4 ст.354.1 КК РФ (реабілітація нацизму).

“Суд” призначив покарання у вигляді 2 років позбавлення волі умовно з випробувальним строком на 2 роки та позбавленням права розміщувати матеріали в інформаційно-телекомунікаційних мережах, включаючи мережу Інтернет терміном на 3 роки.

Вирок оголосила “суддя” — Алла Хіневич. В Україні вона є обвинуваченою у справі про державну зраду.

Як нагадує видання ZMINA, випадок, щодо якого судили чоловіка, трапився в серпні минулого року в Бахчисараї. Тоді в мережі з’явився запис відеоповідомлення, що чоловік, вочевидь, надіслав комусь. У ролику він показує інсталяцію, що підсвічується, та каже: “Дивіться, є ось такий монумент – ху***а повна. Хочете знати, що я зараз робитиму?”

Після цих слів хлопець почав мочитися на символи Z та V.