Прокуратура АРК повідомила про підозру депутату “Державної ради РК” та головній редакторці “Крым сегодня”

Прокуратура Автономної Республіки Крим та м.Севастополя повідомила про підозру заступниці голови “Комітету із законодавства Державної Ради РК” та головній редакторці пропагандистського видання “Крым сегодня” за підтримку дій ворога та виправдовування війни. За даними Бюро судової інформації, підозрювана – Гридчина Анастасія Сергіївна.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури АРК.

За матеріалами слідства, після окупації півострова підозрювана почала активно співпрацювати з ворогом. Зараз вона обіймає окупаційні посади: головного редактора інформагентства “Крым сегодня”, голови ради «Української громади Криму» та є заступником голови “Комітету із законодавства Державної Ради РК”.

Після повномасштабного вторгнення Росії підозрювана неодноразово виступала у пропагандистських засобах масової інформації держави-агресора.

“У своїх виступах вона підтримувала незаконні дії окупантів та поширювала російські наративи про «повернення додому» українських територій. Також підозрювана наголошувала, що, як виявляється, Україна «загниває у націоналізмі та пригніченні російськомовного населення». Отже, «чиновниця», представляючи інтереси ворога, здійснювала інформаційну діяльність, що спрямована на ослаблення національних інтересів України, підтримку держави-агресора, виправдовування та заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України”, – йдеться в повідомлені прокуратури АРК.

Гридчиній повідомлено про підозру за фактами злочинів, передбачених ч. 3 ст. 436-2 та ч. 6 ст. 111-1 КК України. Санкція статей передбачає ув’язнення до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо:

  • У 2023 році Прокуратура АР Крим та міста Севастополя отримала 55 вироків відносно державних зрадників та 5 обвинувальних вироків щодо воєнних злочинців. До 2022 року таких вироків було всього-на-всього чотири.