Окупанти в Криму знову вшлаштували масові обшуки у кримських татар і в мечеті

Вранці окупаційні силовики увірвалися з обшуками до будинків чотирьох кримських татар – Ленура Якубова, Ізета Сайфулліна, Ідріса Юрдамова та Шевкета Кіямова у тимчасово окупованих Старому Криму та селі Журавки. Обшуки також пройшли у мечеті в Старому Криму. 

Про це повідомляє “Кримська солідарність”.

Після обшуків силовики затримали підприємця Ленура Якубова та Ізета Сайфулліна, яких силовики РФ відвезли до будівлі відділу незаконного “МВС РФ” у Кіровському.

На Ленура Якубова склали протокол за статтею 20.3 КоАП РФ (“Пропаганда або публічне демонстрування нацистської атрибутики чи символіки, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики чи символіки, пропаганда чи публічне демонстрування яких заборонені федеральними законами”). Незаконний “Кіровський районний суд” призначив йому 14 діб арешту без конфіскації мобільного телефону.

Також адмінпротокол вони склали й на іншого імама незалежної мусульманської громади “Ескі Кирим” Ізета Сайфулліна за статтею 5.26 КоАП РФ (“Випуск або розповсюдження релігійною організацією в межах місіонерської діяльності літератури, друкованих, аудіо- та відеоматеріалів без зазначення свого повного офіційного найменування або з неповним чи завідомо неправдивим маркуванням”).

Вільних слухачів під будівлею незаконного “Кіровського районного суду” розігнав так званий начальник незаконного “відділу центру з протидії екстремізму” Руслан Шамбазов спільно зі співробітниками ОМОНу та затримав судового репортера “Кримської солідарності” Алі Сейтаблаєва, йому виписали повітку до військомату.

Нагадаємо:

  • В окупованому Криму російські силовики вранці 23 листопада провели в Алушті обшуки в будинках, а потім затримали кримських татар Юсуфа Аширова, Вілена Усеїнова та Зінура Аппазова – членів місцевої мусульманської релігійної громади «Алушта», яка не входить до підконтрольного окупантам Духовного управління мусульман Криму та Севастополя.