В Києві до 15 років ув’язнення за держзраду засудили ексначальника відділення зв’язку військової частини в Криму

Святошинський районний суд Києва визнав винним у держзраді ексначальника відділення зв’язку військової частини в АР Крим. Його засуджено до 15 років позбавлення волі. 

Як повідомляє ДБР, у 2014 році після захоплення окупантами військової частини офіцер відмовився передислокуватись до Миколаєва й присягнув на вірність агресору. Він брав безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони Україна на Херсонському напрямку на боці агресора.

Батьки зрадника живуть на Полтавщині, а їх син воює проти України у складі збройних сил рф на Херсонському напрямку начальником зв’язку 126-й окремій бригаді берегової оборони.

Суд визнав колишнього українського військового винними у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Обвинуваченого засуджено до 15 років позбавлення волі.

Засудженого оголошено у розшук. Покарання він відбуватиме з моменту затримання.

Нагадаємо:

  • Соломʼянський районний суд міста Києва оголосив вирок колишньому начальнику відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин Прокуратури Автономної Республіки Крим, який після окупації півострова зрадив присязі та перейшов на службу до російських окупантів. Його визнано винним у державній зраді.