Верховний суд залишив без руху скаргу на вирок Гримчаку

Верховний суд залишив без руху скаргу на вирок колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку, яким його засуджено до 10 років позбавлення волі.

Таке рішення 20 березня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Касаційну скаргу захисника на вирок Вищого антикорупційного суду від 23 лютого 2022 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 19 грудня 2023 року щодо засудженого (Гримчака – ред.) залишити без руху та надати йому строк для усунення вказаних недоліків упродовж десяти днів із дня отримання копії ухвали», – йдеться в рішенні.

Юрій Гримчак з 2002 по 2005 рік  був помічником-консультантом депутата Верховної Ради Юрія Луценка. З 2005 по 2006 рік – заступником голови Донецької обласної державної адміністрації. У березні 2017 року народний депутат Верховної Ради VI скликання від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Гримчак був призначений заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Нагадаємо:

  • Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок у вигляді десяти років позбавлення волі колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку.
  • Експосадовця та його помічника співробітники СБУ затримали у серпні 2019 року під час одержання частини коштів – $480 тис. Він вимагав $1,1 млн від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.
  • Суд визнав його винним та засудив до 10 років позбавлення волі.