Суд продовжив термін розгляду справи через ймовірне російське громадянство судді Богдана Львова

Суд продовжив термін розгляду справи про поновлення на посаді судді Богдана Львова, якого підозрюють у наявності російського громадянства.

Про це повідомляє Суспільне.

За їхніми даними, наступне засідання відбудеться 25 квітня.

Представник СБУ під час засідання заявила, що офіційно неможливо підтвердити наявність у нього російського громадянства. Також вона не змогла підтвердити, що під час перевірки СБУ користувалася саме офіційними російськими джерелами, а не інформаційними.

Нагадаємо, Київський окружний адміністративний суд зобов’язав поновити на посаді судді Касаційного господарського суду у складі Верховного суду Богдана Львова, який має російське громадянство.

Раніше Служба безпеки України офіційно підтвердила наявність у заступника голови Верховного суду України Богдана Львова російського громадянства.

«Служба безпеки України проінформувала Верховний суд, що за результатами перевірки встановлено, що Львов Богдан Юрійович (дата народження 28 вересня 1967 року, місце народження – місто Запоріжжя) отримав паспорт громадянина Російської Федерації № 4512799636 від 17.10.2012, який продовжено Львовом Б.Ю. замість паспорту громадянина Російської Федерації, який втратив чинність, № 4598589684 від 22.07.1999», – йдеться у повідомленні Верховного суду.

Раніше Богдан Львов стверджував, що документ, що підтверджує громадянство РФ, який оприлюднили журналісти програми “Схеми”, сфальшований. За його словами, у розслідуванні журналістів  оприлюднена форма, яку він нібито заповнив для отримання паспорта РФ, коли досяг 45-річчя. Водночас він стверджує, що станом на дату заповнення цієї форми — 26 жовтня 2012 року, зразок цієї форми у РФ ще не був затвердженим.