Колишнього заступника міністра МінТОТ Гримчака засуджено до 10 років тюрми

Суд виніс вирок колишньому заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку. За отримання багатомільйонного хабара його засуджено до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

«За матеріалами Служби безпеки України до 10 років позбавлення волі засуджено колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Він визнаний винним у вимаганні та одержанні багатомільйонного хабаря», – йдеться в повідомленні.

Експосадовця та його помічника співробітники СБУ затримали у серпні 2019 року під час одержання частини коштів – $480 тис. Він вимагав $1,1 млн від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

Суд визнав його винним за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство; ч. 4, 5 ст. 369 – підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовим особам, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

САП скерувала вирок для виконання. Наразі він набрав чинності.

 

 

Нагадаємо:

  • 15 серпня 2019 року СБУ та НАБУ провели обшуки і затримали при отримання хабара заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака та його помічника. У МінТОТ заявили, що затримання Гримчака не стосується діяльності міністерства, а згаданий силовиками «помічник» не є помічником заступника міністра.
  • З 2002 по 2005 рік Гримчак був помічником-консультантом депутата Верховної Ради Юрія Луценка. З 2005 по 2006 рік – заступником голови Донецької обласної державної адміністрації.
  • У березні 2017 року народний депутат Верховної Ради VI скликання від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрій Гримчак був призначений заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.