“Суд” в Криму засудив до року колонії-поселення кримчанина Салімова, який конфліктував із прихильником війни проти України

В окупованому Криму «Кіровський районний суд» засудив до року позбавлення волі в колонії-поселенні кримчанина Длявера Салімова, якого обвинуватили в погрозах убивством за мотивами політичної ворожнечі за те, що він погрожував заправнику на АЗС через кепку із символом «Z». Кримінальну справу проти Салімова було порушено після його відмови публічно вибачатися для телеграм-каналу блогера-колаборанта Олександра Таліпова.

Як повідомляє ініціатива «Кримський процес», вирок виніс «суддя» Георгій Церцвадзе.

«Оголошення вироку відбулося у закритому режимі, що суперечить принципу гласності судочинства, згідно з яким оголошення підсумкового вердикту суду завжди має бути відкритим. Також привертає увагу той факт, що суддя перебував у дорадчій кімнаті перед оголошенням вироку не більше 60 хвилин, що виглядає недостатнім часом для ухвалення всебічно вивченого та об’єктивного рішення, а також може вказувати на упередженість судді та наявності у нього вже готового рішення до завершення. судового розгляду», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 11 серпня 2023 року кримський татарин Длявер Салімов у м. Старий Крим у розмові з іншим мешканцем Криму висловив своє обурення тим, що його співрозмовник носить на голові кепку із символікою «Z». Салімов висловив усну загрозу опоненту і за допомогою нецензурної лексики вимагав зняти кепку із символікою російської армії. Цей випадок було записано на відео і згодом опубліковано в підконтрольних силовим структурам РФ телеграм-каналах «Кримський смерш» та «ТаліпоV Online».

16 серпня 2023 року «Кіровський районний суд» покарав Салімова адміністративним арештом за статтею про хуліганство, він також виплатив адміністративний штраф за «дискредитацію російської армії».

При цьому представники силових структур РФ в усних розмовах кілька разів вимагали від Салімова записати публічні вибачення за свій вчинок, яке планувалося опублікувати на телеграм-каналах «Кримський смерш» та «ТаліпоV Online». Длявер Салімов відмовився записувати публічні вибачення і після цього 23 серпня 2023 на нього завели кримінальну справу за ч.1 ст.119 КК РФ (загроза вбивством). Силовики знову запропонували Салімову записати публічне вибачення, від якого він також відмовився. 1 листопада 2023 року дії Салімова були перекваліфіковані на ч.2 ст.119 КК РФ, він був заарештований і поміщений у СІЗО №1 Сімферополя.

Нагадаємо: