Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, повідомлено про підозру у вбивстві та дезертирстві

Державне бюро розслідувань поідомило про підозру у дезертирстві, а також у вбивстві та замаху на життя поліцейських двом військовослужбовцям. Також перевіряється інформація щодо викрадення ними вибухівки та зброї з військової частини.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора .

За даними слідства, 19 квітня 2024 року, військовослужбовці – батько та син, самовільно залишили військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них. Близько 2 години ночі 20 квітня 2024 року у Вінницькій області, фігуранти поцілили у правоохоронців та втекли з місця події.

Правоохоронці затримали їх 21 квітня 2024 року в селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Військовим повідомлено про підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України) та підозру у дезертирстві зі зброєю за попередньою змовою групою осіб, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 408 Кримінального кодексу України).

Також в ході слідчих дій було знайдено зброю – ймовірно знаряддя вбивства.

З підозрюваними проводяться слідчі дії та вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.