Заступниця голови виборчкому в Криму та голова тертиоріальної комісії отримали підозри за організацію виборів Путіна

Заступниці голови російської виборчої комісії Криму Ірині Гузєєвій та голові територіальної виборчої комісії Залізничного району Сімферополя Артуру Бабаку повідомлено про підозру у колабораційній діяльності за організацію так званих виборів президента РФ на території півострова.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«За даними слідства, Гузєєва залучила більше 4 тисяч своїх підлеглих для проведення «поквартирного інформування» громадян. Під час цих «заходів» прокремлівські агітатори чинили тиск на виборців, а також збирали інформацію про кримчан незгодних з окупаційним режимом», – повідомили в СБУ.

Артур Бабак, за даними слідства, призначав керівників та затверджував склад дільничних виборчих комісій. Він також вів активну пропагандистську діяльність серед молоді півострова, регулярно проводячи «дні юного виборця» та «пізнавально-патріотичні години».

Ірині Гузєєвій та Артуру Бабаку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо:

  • Прокуратура Автономної Республіки Крим та м.Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт щодо генерального директора захопленого державного підприємства «Видавництво і друкарня «Таврида» Юрія Бабенкова, який друкував фейкові бюлетені для тимчасово окупованих регіонів України та сприяв проведенню незаконних виборів.
  • СБУ повідомила про підозру 57-річній Світлані Кочмурадовій, в. о. генерального директора захопленого державного підприємства «Видавництво і друкарня «Таврида» з Сімферополя, яка друкувала для окупантів бюлетені для незаконних виборів у вересні 2022 року.