У Хорватії заарештували яхту кума Путіна Медведчука

У Хорватії правоохоронці заарештували одну з найдорожчих яхт світу – 92-метрову  Royal Romance, що належить народному депутату від фракції “Опозиційна платформа – За життя”, куму президента Росії Володимира Путіна – Віктору Медведчуку.

Арешт накладено відповідно до санкцій Європейського Союзу проти політиків та чиновників, пов’язаних із Кремлем, повідомляє хорватське видання Novi list.

Royal Romance входить до п’ятірки найбільших яхт, які використовуються виключно для особистих потреб. Тільки обслуговування, ремонт та пальне для такої яхти коштують 15-20 млн доларів щорічно.

Тепер судно не може залишити порт Рієка.

Під арешт потрапили ще кілька яхт, що належать російським чиновникам.

Нагадаємо:

  • 27 лютого стало відомо,
  • 11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Віктору Медведчуку  у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.
  • Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором РФ про перереєстрацію родовища «Глибока» на прикерченському шельфі в Чорному морі, що належить Україні. Також Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).
  • 13 мая 2021 года Печерський райсуд Києва обрав для Віктора Медведчука запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня. Згодом запобіжний захід було змінено на особисте зобов’язання.
  • 27 лютого, на третій день війни Росії проти України, стало відомо, що Віктор Медведчук втік з-під арешту. Місцезнаходження його невідомо.