Засудили учасника «ДНР», що у 2014 році чергував на блокпосту в Дружківці

Чоловік повністю заперечив свою причетність до так званої «ДНР». Однак суд не повірив обвинуваченому та додав до строку позбавлення волі, який той вже мав, ще три роки.

Про це повідомляє «Бюро судової інформації» з посиланням на вирок Дружківського міського суду Донецької області від 24 січня 2020 року.

Учаснику так званої «ДНР» призначили покарання у вигляді позбавлення волі за те, що у 2014 році здійснював пропускний контроль на блокпосту сепаратистів у Дружківці. За матеріалами кримінального провадження, чоловік приєднався до «ДНР» у квітні 2014 року. Блокпост «Донський» знаходився на перехресті вулиць Потьомкіна та Дружби. Саме там, за версією обвинувачення, чергував чоловік з квітня по червень 2014 року. Виконував незаконні накази керівників «ДНР», які були пов’язані із здійсненням пропускного контролю через даний блокпост, здійснював перевірку документів та багажу. Українські правоохоронці затримали чоловіка 23 вересня 2017 року.

Під час судового засідання він провину не визнав. Повністю заперечив, що чергував на блокпосту. Зазначив лише, що кілька разів приходив туди, щоб поговорити зі знайомими. А в період часу, який слідчі пов’язують із участю в «ДНР», він начебто працював на пилорамі.

Однак суд допитав кількох свідків, які підтвердили, що бачили, як обвинувачений контролював рух через блокпост зі зброєю в руках.

За статтею 260 Кримінального кодексу (участь у незаконному збройному формуванні) суд призначив обвинуваченому 3 роки позбавлення волі. У сукупності з покаранням, яке чоловік отримав раніше за злочини, пов’язані з обігом наркотиків, загальний строк позбавлення волі склав 9 років.

  • Засуджений за коригування вогню по Маріуполю Валерій Кірсанов фактично пробув за ґратами 4 роки та 6 місяців. Вийшов на свободу за «законом Савченко». Він єдиний, кого засуджено вироком за причетність до теракту. Також СБУ з’ясувала, що обстріл координували кадрові російські військовослужбовці, які мають високі звання.