Апеляційний суд залишив під вартою учасника «ДНР», який охороняв уламки рейсу MH-17

Затриманий бойовик. Скріншот з відео Держприкордонслужби

Адвокат стверджував, що тримати під вартою підозрюваного немає потреби, оскільки він сам прийшов до СБУ. Однак суд залишив запобіжний захід у силі.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Донецького апеляційного суду від 28 січня 2020 року.

Адвокат підозрюваного Юрія Германовича подав клопотання, в якому просив скасувати ухвалу Артемівського міськрайонного суду Донецької області, якою взято під варту колишнього учасника «ДНР» — охоронця уламків Boeing 777, що був збитий у 2014 році.

Позиція захисту ґрунтувалася на тому, що Германович добровільно вийшов зі складу незаконного збройного формування та повернувся на територію України, де здався правоохоронним органам.

Однак суд вирішив, що підозрюваний може втекти чи перешкоджати розслідуванню. Тому клопотання адвоката відхилили.

  • У публікації «Затриманий учасник «ДНР» розповів про свою екстрадицію з РФ та охорону уламків рейсу MH-17» Бюро судової інформації повідомляло, що Юрій Германович по програмі СБУ «Повернись додому», звернувся до правоохоронців. Стверджував, що не має наміру повертатись на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей, оскільки має побоювання про переслідування за дезертирство. Але зазначив, що неодноразово здійснював незаконні перетини, оминаючи блок-пост «Майорськ» по залізничних шляхах, на тимчасово окуповану територію Донецької області й у зворотному напрямку, не маючи пропуску та документів, що посвідчують особу.