Командира підрозділу однієї із військових частин судитимуть за побиття солдата до смерті

За версією слідства, лейтенант одягнув боксерські рукавички та два рази вдарив підлеглого військового в голову. Той впав і вдарився потилицею об асфальт. Від травм пізніше помер у лікарні.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

Закінчено досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно командира підрозділу однієї із військових частин Збройних Сил України.

За версією слідства, у липні 2016 року через невдоволення виконанням підлеглим обов’язків військової служби, командир підрозділу побив солдата й той помер у госпіталі.

Пресслужба Офісу Генерального прокурора повідомляє, що слідство перевірило обставини можливої упередженості командування частини під час проведення ними службового розслідування, за результатами якого з померлим військовослужбовцем нібито стався нещасний випадок. Правоохоронці вказану версію командування спростували та встановили обставини загибелі військовослужбовця.

Обвинувальний акт стосовно командира підрозділу військової частини за нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження (ч. 2 ст. 121 КК України) та перевищення військовою службовою особою влади (ч. 4 ст. 426–1) КК України направлено до суду.

За матеріалами кримінального провадження, молодший лейтенант, тимчасово виконуючи обов’язки командира 3-ї механізованої роти механізованого батальйону, з мотивів невдоволення систематичним порушенням військової дисципліни у вигляді вживання спиртних напоїв підлеглим йому військовослужбовцем, механіком-водієм, застосував насильство щодо підлеглого військовослужбовця.

Слідство вважає, що лейтенант наніс два удари в голову механіку. На руках були боксерські рукавиці. Механік впав і вдарився потилицею об асфальт. Від отриманих травм пізніше помер у госпіталі.

Під час досудового розслідування підозрюваний лейтенант перебував під вартою.

  • Родина загиблого в АТО військового чотири роки судилася за отримання передбачених законом пільг. Верховний суд відхилив скаргу Сумського обласного військкомату, посадові особи якого відмовляли батьку, дружині та сину загиблого в АТО військового в отриманні передбачених законодавством пільг.