На Херсонщині заступник керівника обласного хоспісу щомісяця збирав 200 тисяч гривень хабарів з родичів хворих — СБУ

Співробітники Служби безпеки України викрили в систематичному отриманні хабарів заступника керівника комунального закладу «Обласна лікарня Хоспіс», що знаходиться в підпорядкуванні Херсонської облради.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-центр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що чиновник вимагав від родичів пацієнтів платежі за перебування хворих в медустанові. Вартість паліативної допомоги — догляду за невиліковно хворими — затриманий оцінював в середньому в 4 тис. гривень. Сума хабара залежала від умов перебування та кількості пацієнтів в палаті. Щоб сім’ї охочіше платили вимагач створював ажіотаж, посилаючись на обмежену кількість місць в хоспісі. Всього заклад розрахований на 50 ліжко-місць. Таким чином він отримував до 200 тис. гривень хабарів щомісяця.

Затримали зловмисника на робочому місці при отриманні 8 тис. гривень — плати за два місяці паліативної допомоги. Під час обшуку в його кабінеті вилучено ще 30 тис. гривень, які він встиг «заробити» в цей день», — йдеться в повідомленні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, фігуранту справи повідомлено про підозру. Триває досудове слідство, встановлюється причетність інших посадових осіб до корупційних схем.

  • Шостий апеляційний суд Києва зупинив дію наказу про затвердження результатів концесійного конкурсу та визначення переможця конкурсу на концесію Херсонського порту.