Суд узяв під варту без права застави чоловіка, влаштував стрілянину в Києві. Йому приписують участь у боях на стороні «ДНР»

Фото: npu.gov.ua

Затриманий розповів, що в Києві працює неофіційно та проживає в цивільному шлюбі. Адвокат говорив, що його клієнт має проблеми зі здоров’ям, через які йому потрібне періодичне обстеження. Суддя вирішив, що підозрюваний під час розслідування має бути під вартою.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Деснянського районного суду Києва від 27 січня 2020 року.

У Києві правоохоронці затримали раніше судимого мешканця Донеччини, який у ніч із 24 на 25 січня в Деснянському районі столиці стріляв у дільничного офіцера поліції. Пресслужба поліції стверджує, що затриманий — колишній бойовик «ДНР», командир розвідки незаконного збройного формування «Оплот».

Прокурор у судовому засіданні просив задовольнити клопотання про взяття підозрюваного під варту, посилаючись на те, що він може втекти чи перешкоджати розслідуванню.

Підозрюваний заперечував проти обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, посилаючись на те, що він працює неофіційно, проживає в цивільному шлюбі та має постійне місце проживання в Києві.

Адвокат просив обрати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, посилаючись на необгрунтованість підозри, а також, що в затриманого порушується зір і він потребує періодичного обстеження.

Слідча суддя Оксана Броновицька вирішила застосувати до підозрюваного найсуворіший запобіжний захід — тримання під вартою до 25 березня 2020 року без права внесення застави.

Як чоловік стріляв у дільничного поліцейського, можна побачити у відео нижче. Дістав із кишені пістолет, направив його на одного з офіцерів поліції та здійснив постріл. Однак сталася осічка. Тоді нападник вистрілив у груди другому поліцейському. У момент, коли дільничний офіцер нахилився над пораненим колегою, стрілець приставив до його голови пістолет і знову натиснув на спусковий гачок. Але й цього разу зброя дала збій. Чоловіка затримали через кілька годин.

Директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко на своїй facebook-сторінці написав, що затриманий раніше судимий за ряд злочинів. У судових документах зазначається, що підозрюваний несудимий у порядку 89 статті ККУ, тобто його судимість була погашена.

Фото: npu.gov.ua

Пресслужба Національної поліції України повідомляла, посилаючись на ресурс «Миротворець», що затриманий виявився колишнім бойовиком «ДНР», який брав участь у боях під Дебальцевим та Іловайськом.

Як стверджується на сторінці сайту «Миротворець», затриманий — Тимур Євтушенко, який неодноразово приїжджав на вільну територію України вже під час війни.

Водночас, сепаратистські інформаційні ресурси оприлюднили повідомлення, що Євтушенко ніколи не був членом підрозділів бойовиків «ДНР», а з листопада 2013 по лютий 2019 року він був у в’язниці.

Однак, на «Миротворці» збереглися фотографії, які Євтушенко оприлюднював на своїй, тепер уже видаленій facebook-сторінці, що чоловік у 2015 році відвідував футбольний матч у Києві.

Джерело: myrotvorets.center

Також в архівах є скріншот сторінки Євтушенка, де він завантажив фото людей в балаклавах зі зброєю.

Джерело: myrotvorets.center