Суд взяв під варту колишнього військового, якому інкримінують створення в Україні мережі воєнної розвідки РФ

Затриманого на Волині чоловіка, якому інкримінують створення в Україні агентурної мережі воєнної розвідки РФ, взяли під варту з правом внесення застави у розмірі 630 тисяч 600 гривень. Йому оголосили підозру в державній зраді.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Луцького міськрайонного суду Волинської області від 6 березня 2020 року.

Захисники підозрюваного клопотали проти обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. На їхню думку, затримання було незаконним.

Однак суд встановив, що чоловік під час затримання намагався залишити територію України.Тому його затримали як особу, яку застали під час вчинення злочину, в порядку статті 208 КПК.

Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід на час розслідування – тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 630600 гривень.

Як повідомляла пресслужба СБУ, 4 березня контррозвідники затримали під час перетину державного кордону керівника агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС РФ – українського громадянина, колишнього військовослужбовця ЗС України. За інформацією слідства, він планував виїзд до Росії для звіту перед кураторами про виконання розвідувальних завдань.

Контррозвідники спецслужби встановили, що колишній військовослужбовець виконував завдання зі збору і передачі розвідувальної інформації про військові об’єкти Збройних Сил України, які дислокуються на Волині.

Потім, за завданням куратора, чоловік залучив до виконання розвідувальних завдань ще трьох проросійськи налаштованих мешканців регіону. Відповідно до інструкцій російської спецслужби, агентурна мережа була вибудувана за чіткою iєpapxiєю, а її учасники дотримувались підвищених заходів конспірації.

  • Під варту із заставою у 2 мільйони взяли військового, якого підозрюють у співпраці з ФСБ Росії. Рівненський суд узяв під варту військовослужбовця, якого підозрюють у співпраці з ФСБ Російської Федерації. Слідство стверджує, що чоловік майже два роки відслужив у так званій «ДНР», а потім вступив на військову службу в ЗСУ.