Приморський суд Одеси тринадцятий раз відклав засідання у справі Ігоря Павловського

Ігор Павловський, фото: hromadske

25 травня 2020 року засідання Приморського районного суду за обвинуваченням Ігоря Павловського у приховуванні злочину — нападу на Катерину Гандзюк, вкотре не відбулося. Підстава — погане самопочуття обвинуваченого.

Про це повідомляє херсонське видання «Мост».

«Не надаю згоди у зв’язку поганим самопочуттям на проведення судового засідання Приморського районного суду Одеси з моєю участю в режимі відеоконференції», — зачитав суддя Дмитро Осіік лист, який передав Ігор Павловський до суду із СІЗО Києва.

Перше засідання у справі мало відбутися 16 серпня 2019 року. З того часу жодного засідання не відбулося.

Як стало відомо БСІ з відповіді Приморського районного суду на наш запит, 9 разів розгляд відкладали через неявку обвинуваченого та захисників, один раз — через неявку прокурора. Ще два рази — у зв’язку з карантином. Засідання, яке не відбулося 25 травня, стало тринадцятим відкладенням розгляду.

  • Ігор Павловський є обвинуваченим за статтею 396 Кримінального кодексу України («Приховування злочину») щодо нападу на Катерину Гандзюк. Він підписав угоду про визнання винуватості зі слідством, однак суд так і не зміг розглянути та затвердити угоду.
  • Адвокат Ігоря Павловського Володимир Сергет заявив, що раніше його клієнт підписав угоду про визнання винуватості під тиском. Ця угода передбачала, що Павловський має дати покази щодо замовника нападу на Катерину Гандзюк. Слідство вважає, що замовником нападу є Владислав Мангер. За словами адвоката, Павловський не свідчив проти Мангера.
  • Детально про те, як Ігор Павловський із підозрюваного у співорганізації нападу на Катерину Гандзюк став обвинуваченим у приховуванні злочину — у матеріалі «Ігор Павловський у «справі Гандзюк»: як вийти сухим із води»