Чоловік влаштував стрілянину в Києві, поліція приписувала йому участь в «ДНР». Суд виніс вирок

Фото: npu.gov.ua

У січні 2020 року в Києві чоловік стріляв у поліцейського, який був поза службою. Пресслужба поліції приписувала затриманому участь у «ДНР». Деснянський районний суд Києва виніс вирок — 4 роки позбавлення волі. На вирок подано апеляційну скаргу.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок від 27 листопада 2020 року.

Суд встановив, що обвинувачений Тимур Євтушенко, перебуваючи у кафе, використовуючи незначний привід — зауваження щодо поведінки, яке йому зробили, запропонував двом чоловікам вийти на вулицю та продовжити з’ясування відносин.

на вулиці дістав з кишені травматичний пістолет та біля входу у кафе, в присутності сторонніх осіб, став споряджати його патронами. Коли двоє чоловіків, з якими почався конфлікт у кафе, вийшли з кафе, Євтушенко намагався здійснити постріл в одного з чоловіків, однак внаслідок осічки постріл не відбувся.

Після чого, пересмикнувши затвор, здійснив постріл в область грудної клітки Олександра Гнідобора, який працює дільничним поліцейським. Не надавши допомоги потерпілому з місця події втік.

Обвинувачений свою вину у вчиненні злочину не визнав. Сказав, що двоє невідомих йому осіб спровокували конфлікт, сказавши, що він схожий на «мусора». Це його, як особу, яка відбувала покарання у місцях позбавлення волі, дуже розсердило, і між ними почалась словесна суперечка. Потім почалася штовханина, в ході якого він отримав синець біля ока, а один з чоловіків став погрожувати фізичною розправою.

Він намагаючись уникнути конфлікту разом зі своїм знайомим вийшов на вулицю, де той його став заспокоювати. Коли охоронець виніс йому з приміщення куртку, він дістав з кишені травматичний пістолет, який купив для самооборони. В цей час з кафе вийшли двоє для з’ясування відносин. В ході розмови один з них став став брутально лаятись, погрожувати йому, намагався вдарити і в цей він дістав пістолет і вистрілив, але постріл не вдався.

Потім він побачив, як до нього з боку став підходити інший, тому довелося вистрілити в нього. Євтушенко вказує, що він не вчиняв жодних хуліганських дій, конфлікт спровокували інші особи.

Суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Строк відбування обчислюється з 25 січня 2020 року.

Фото: npu.gov.ua

Директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко на своїй facebook-сторінці написав, що затриманий раніше судимий за ряд злочинів. У судових документах зазначається, що підозрюваний несудимий у порядку 89 статті ККУ, тобто його судимість була погашена.

Пресслужба Національної поліції України повідомляла, посилаючись на ресурс «Миротворець», що затриманий виявився колишнім бойовиком «ДНР», який брав участь у боях під Дебальцевим та Іловайськом. У матеріалах провадження щодо стрілянини в Києві, кваліфікованого за частиною 4 статті 296 КК України, ніяких згадок щодо участі в «ДНР» Євтушенка немає.

Також він не є обвинуваченим ні в яких інших злочинах, крім минулорічної січневої сутички з поліцейськими.

Читайте також: