Суд призначив один місяць арешту чоловіку, який жорстоко зарізав собаку

Фото: rdv.rv.court.gov.ua

Обвинувачений визнав провину повністю, однак не пояснив мотивів свого вчинку.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок Радивилівського районного суду Рівненської області від 1 лютого 2021 року.

За матеріалами кримінального провадження, 23 жовтня 2020 року чоловік, який знаходився у нетверезому стані, притис колінами безпритульного собаку до землі та наніс тварині колото-різану рану у шию розбитою пляшкою. Пес загинув внаслідок кровотечі.

Обвинувачений за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами) вину визнав повністю та підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини.

Обставинами, які пом’якшують покарання, суд визначив щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю злочину. Обставинами, що обтяжують — вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння. Запобіжний захід не обирався.

Суддя Аліна Сільман призначила обвинуваченому покарання у вигляді одного місяця арешту. Максимальне покарання, передбачене ч. 1 ст. 299 КК України — обмеження волі до трьох років.

Читайте також:

  • Суддя Шевченківського районного суду Києва Оксана Голуб виправдала догхантера та адвоката Олексія Святогора за відсутністю складу злочину. Прокуратура обвинувачувала Святогора за статтею 300 КК України в частині створення творів, які пропагують культ насилля і жорстокості. Догхантер розповсюджував у соцмережах відео, на яких він закликав до отруєння безпритульних собак.
  • Деснянський районний суд міста Києва призначив 36-річному киянину один рік обмеження волі з випробувальним терміном в один рік (умовне засудження)