Прокуратура АРК направила до суду обвинувачення у держзраді стосовно ще двох суддів-зрадників

До суду скеровано обвинувальні акти стосовно двох суддів-зрадників, які переслідували кримськотатарських активістів в окупованому Криму, які у травні 2014 року брали участь у протестах проти недопуску російським силовиками на півострів національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва.

Про це повідомляє прокуратура АРК та Севастополя.

Колишні українські судді після окупації півострова у 2014 році, зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на службу до незаконно створених «Бахчисарайського районного суду Республіки Крим» та «Білогірського районного суду Республіки Крим».

Як зазначили у відомстві, йдеться про події 3 травня 2014 року, коли кримські татари перекрили дорогу на кількох ділянках трас Сімферополь-Севастополь, Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч, Сімферополь-Феодосія-Керч та ін., виступаючи проти окупації півострова та у зв’язку із забороною в’їзду до Криму лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву. Саме ці дії активістів і було кваліфіковано окупантами як «адміністративне правопорушення» та притягнуто їх до «відповідальності».

Таким чином, своїми діями та рішеннями обвинувачені сприяли становленню окупаційних судових органів на півострові та у цілому окупаційної влади РФ, а також надавали допомогу представникам іноземної держави в проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими територіального управляння ДБР, розташованого у Мелітополі.

Нагадаємо:

  • У кінці серпня 2021 року прокуратура АРК и Севастополя направила в суд обвинительные акты в отношении двух крымских судей-предателей, которые преследовали крымскотатарских активистов в оккупированном Крыму, которые в мае 2014 года протестовали против недопуска российскими силовиками на полуостров национального лидера крымских татар Мустафы Джемилева.
  • У вересні 2021 року до суду було направлено обвинувачення в державній зраді відносно колишнього судді АР Крим, а нині «судді Білогірського районного суду» окупованого Криму Вахтанга Чубабрії, який притягував до адміністративної та кримінальної відповідальності кримських татар, які висловили протест щодо недопущення Джемілєва до Криму.
  • Суддя Голосіївського районного суду Києва Наталія Дмитрук розглядатиме кримінальне провадження за обвинуваченням так званої «судді» «Бахчисарайського районного суду» Марини Нікіщенко у державній зраді.