В окупованому Криму арештували громадянську журналістку Ірину Данилович

В тимчасово окупованому Криму російські силовики затримали громадянську журналістку, яка висвітлює проблеми системи охорони здоров’я, Ірину Данилович. 

Про це повідомляє Представництво президента України в АР Крим.

29 квітня в будинку Данилович було проведено обшук, а її саму затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебелю у Феодосію.
Родичі журналістки повідомили, що під час обшуку з будинку забрали телефон та ноутбук.
“Копію так званої ухвали силовики не залишили. За словами близьких, в документі йшлося про “зв’язки з іноземною державою” та про арешт на 10 діб”, – повідомили в представництві президента.
Ірина Данилович як медик вела соціальні мережі та колонки з питань захисту прав медиків та проблем у сфері охорони здоров’я в Криму.
“Вимагаємо від російської федерації негайно припинити переслідування громадянських журналістів і блогерів в тимчасово окупованому Криму за висвітлення проблемних питань тимчасово окупованої території. Закликаємо міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний тиск на рф у зв’язку продовженням системних політично мотивованих переслідувань громадянських журналістів і блоґерів у зв’язку з їх громадською діяльністю”, – наголосили в представництві.
Нагадаємо, на території тимчасово окупованого Криму 8 років продовжується переслідування громадських активістів та журналістів. За останні роки було ув’язнено 13 журналістів.