САП передала до суду справу судді Ільєвої, яку підозрюють у зловживанні

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Печерського райсуду Києва Тетяни Ільєвої, яку підозрюють у зловживанні владою та службовому підробленні.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«23 серпня 2023 року прокурор САП за результатами досудового розслідування, проведеного детективами НАБУ, направив до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно судді одного з районних судів м. Києва, обвинуваченої у зловживанні владою та внесенні службовою особою до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України», – повідомили у САП.

Раніше Вищий антикорупційний суд визначив заставу для Ільєвої у 805 200 грн.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем судді Печерського районного суду Києва Тетяні Ільєвій. За версією слідства, вона незаконно зняла арешт з грошових коштів колишнього віце-президента державної компанії «Хліб України» Андрія Миханіва, якого обвинувачують у допомозі колишньому прем’єр-міністру Павлу Лазаренку легалізувати кошти злочинного походження.

Суддя Тетяна Ільєва скасувала арешт як слідча суддя, хоча справа вже слухається по суті і клопотання про зняття арешту мала розглядати колегія суддів. Після скасування арешту, в той самий день з банківського рахунку екс-посадовця  було знято 110 тисяч 700 євро та майже 9 з половиною тисяч доларів.