В Криму окупаційні силовики обшукали будинок матері журналіста Куламета Ібраїмова

2 серпня в тимчасово окупованому Криму в селищі Жовтневе окупаційні силовики обшукали будинок родини журналіста “Кримської солідарності” та “Грані.ру” Куламета Ібраїмова.

Про це він розповів громадській ініціативі “Кримська солідарність”.

1 серпня Куламет Ібраїмов вийшов зі спецприймача, де відбув п’ятидобовий адміністративний арешт. Журналіст прописаний у будинку своєї матері, але після одруження проживає окремо. Під час обшуку він був за іншою адресою.

За словами Ібраїмова, до будинку батьків увірвалися десятеро людей. Усі вони були в масках, зі зброєю, без розпізнавальних знаків. Вони прочитали ухвалу про обшук, але за підсумком жодних паперів сім’ї не залишили.

Оперативники забрали телефони в рідних братів журналіста та його матері Нефізи Ібраїмової. Обшук тривав близько години, під час нього силовики оглянули весь будинок.

“Подивилися машини, сараї та будинок повністю – всю документацію підняли. Знайшли книжку “101 дуа”, питали, що це, довго розбиралися. Запитували, де я. Мої рідні сказали, що на квартирі, яку винаймаю, тут наразі не живе. Вони сказали родичам, що якщо я й надалі продовжу свою діяльність, то для мене це погано закінчиться, тому мене “треба напоумити””, – розповів журналіст.

Нагадаємо, російські силовики в тимчасово окупоаному Криму затримали під будівлею незаконного “Верховного суду Криму” вільних слухачів, та журналістів які прийшли на розгляд апеляційної скарги на вирок першому заступнику Меджліса кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та братів Ахтемових. Серед затриманих був Куламет Ібраїмов. якому суд призначив 5 діб адміністративного арешту.