В Криму окупаційний “суд” заарештував ялтинця на 14 діб за «дискредитацію армії РФ»

В Криму незаконний окупаційний “суд” призначив 56-річному жителю Ялти 14 діб арешту та штрав 40 тисяч рублів за нібито “дискредитацію армії РФ”.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на пресслужбу управління МВС РФ у Криму.

Як стверджують російські силовики, засуджений чоловік нібито «вигукував нацистські гасла з характерними жестами».

18 вересня телеграм-канал проросійського блогера з Криму Олександра Таліпова «Крымский СМЕРШ» опублікував відео, на якому, як стверджується, чоловік на набережній Ялти вигукував у бік російських військових «хайль Гітлер», а також під час словесної суперечки вигукнув «Слава Україні!».

Нагадаємо, з березня 2022 року окупаційні “суди” в Криму винесли 389 незаконних постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за нібито “дискредитацію російської армії”.

Жителя Сімферопольського району Данила Серьогіна заарештували у кримінальній справі про «повторну дискредитацію російської армії» (ч. 1 ст. 280.3 КК РФ).

Колишнього викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова обвинуватили у “повторній дискредитації армії РФ” через допис у соцмережі “ВКонтакте”. “Суд” оштрафував його на 100 тисяч рублів та заборонив писати у соцмережі впродовж двох наступних років.