Фінляндія розслідує сотні випадків порушення санкцій проти Росії

У Фінляндії митниця розпочала понад 660 розслідувань випадків порушення санкцій ЄС щодо Росії. За попередніми даними, понад 60 випадків розслідуються як грубе порушення санкційних правил.

Про це повідомляє фінське видання  Yle.

Після перевірки дотримання заходів проти РФ було виявлено понад 27 тисяч перевезень вантажів, переміщення яких може бути заборонено правилами. Зокрема митниця запобігла спробам вивезення в Росію високотехнологічної продукції, автомобілів і дронів.

“Практично всі перевірки, які ми проводимо на східному кордоні, наразі стосуються санкцій”, – повідомив директор відділу митного контролю Самі Ракшит.

Нагадаємо, у земельному суді в Гамбурзі розпочався судовий процес у справі бізнесмена, якого звинувачують у порушенні санкцій. Він намагався експортувати до Росії холодильні установки для оснащення військових кораблів, які підпадають під санкції Європейського Союзу, запроваджені проти РФ.

Поліція Таллінна затримала підприємців за підозрою у  порушенні санкцій, накладених Європейським союзом. В офісі пов’язаної з ними квартири пройшов обшук.