Окупанти в Криму шукають українських партизанів – Нацспротив

Російські силовики в тимчасово окупованому Криму посилили адміністративно-поліцейські умови для боротьби з українським підпіллям та шукають партизанів.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

“Ворог стурбований активністю та підвищеною ефективністю Руху опору в Криму, в результаті чого посилив контррозвідувальний режим, в тому числі з метою виявлення та боротьби з українським підпіллям”, – мовиться у повідомленні.

Водночас за інформацією Руху опору на українському півострові, впродовж минулого місяця спостерігалась тенденція до збільшення середньодобової пропускної можливості цивільних осіб, які перетинають підконтрольні окупантам пункти пропуску на адміністративній межі між окупованим Кримом та Херсонською областю, і складала близько 15 тисяч осіб на добу.

Раніше партизанський рух “Атеш” заявив, що фіксує перекидання росіянами ППО до окупованого Сімферополя.

Наприкінці вересня 2023 року Крим Реалії повідомялв, що в Криму після серії ударів по військових об’єктах незаконне “управління ФСБ” майже щодня заявляє про затримання підозрюваних у “шпигунстві”.

Зокрема, 29 вересня ФСБ РФ заявила про затримання жителя Керчі за підозрою в “шпигунстві”. 45-річний чоловік нібито за завданням Головного управління розвідки Міноборони України “вів фото- і відеофіксацію переміщення військової техніки” і передавав ці відомості “куратору”.

Нагадаємо, з березня 2022 року окупаційні “суди” в Криму винесли 389 незаконних постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за нібито “дискредитацію російської армії”.

Жителя Сімферопольського району Данила Серьогіна заарештували у кримінальній справі про «повторну дискредитацію російської армії» (ч. 1 ст. 280.3 КК РФ).

Колишнього викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова обвинуватили у “повторній дискредитації армії РФ” через допис у соцмережі “ВКонтакте”. “Суд” оштрафував його на 100 тисяч рублів та заборонив писати у соцмережі впродовж двох наступних років.