Окупанти в Криму хочуть позбавити незаконно арештованого адвоката Ладіна ліцензії

Окупаційне “МВС Російської Федерації” в Криму заявило, що домагатиметься позбавлення ліцензії напередодні арештованого за обвинуваченням у нібито «демонстрації забороненої символіки» адвоката Олексія Ладіна, який захищає українських політв’язнів.

Про це йдеться у пресрелізі “поліції”.

Разом з тим окупанти не повідомляють, як саме збираються позбавляти Ладіна ліцензії.

Кримський адвокат Олексій Ладін є захисником багатьох кримських татар, фігурантыв так званої незаконної «справи Хізб ут-Тахрір». Також Ладін як адвокат брав участь у справах проукраїнських активістів на півострові. Зокрема він є адвокатом екскомандира корабля ВМСУ «Славутич», військового пенсіонера, волонтера та громадянського активіста Олексія Кисельова, проти якого ФСБ сфальсифікувала кримінальну справу і обвинуватила у підготовці «морської блокади півострова», яка полягала у фантастичній операції з перекриття  Керченської протоки засобами для вилову мідій, а також в участі у неіснуючому батальйоні ім.Номана Челебіджихана.

Нагадаємо:

  • 13 жовтня 2023 року в окупованому Криму російські силовики затримали адвоката Олексія Ладіна, який захищає українських полонених та політв’язнів.
  • «Київський районний суд Сімферополя» арештував Ладіна на 14 діб та присудив виплатити 48 тисяч рублів штрафу за обвинуваченням у нібито «демонстрації забороненої символіки».