Директора кримської компанії, яка постачала паливо для окупаційного “МВС”, засуджено до 4 років позбавлення волі

Дніпровський районний суд Києва оголосив вирок директору кримської компанії “Кедр”, яка укладала контракти та постачала бензин до незаконного “Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації по Республіці Крим”. Його визнано винним у колабораціонізмі. 

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок суду.

За матеріалами справи, засуджений уклав договір з так званою «федеральною казенною установою «Центр господарського та сервісного забезпечення Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації по Республіці Крим» на поставку бензину марки АІ – 95, АІ – 92, дизельного пального в талонах та паливних картах через мережу АЗС в рамках державних потреб і оборонного замовлення федеральної установи рф до 31.12.2024 року на загальну суму 126 мільйонів 509 тисяч 198 російських рублів.

Суду не було надано доказів, які б свідчили, що засуджений вчинив указані дії під впливом фізичного чи психічного примусу суду надано не було, як і не було надано суду доказів, які б спростовували добровільний характер дій. Врешті суддя прийшов до висновку, що вина директора фірми “Кедр” у колабораційній діяльності повністю доведена. Його засуджено до 4 років позбавлення волі. Оскільки він переховується від слідства, ймовірно, на території тимчасово окупованого Крмиу, вирок було оголошено заочно.

Засуджений почне відбувати покарання одразу після затримання українськими правоохоронцями.

Нагадаємо, прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт проти директорки та бухгалтерки компанії в тимчасово окупованому Криму. Їх обвинувачують у колабораціонізмі через те, що постачали росіянам паливо й мастильні матеріали.

Раніше прокурори також  скерували до суду обвинувальний акт проти чотирьох підприємців тимчасово окупованого Криму. Їх обвинувачено в колабораціонізмі за співпрацю з російськими окупантами. А також повідомили про підозру сімом кримським підприємцям, які надають товари і послуги російським незаконно створеним органам “влади”.