В Криму “суд” оголосив черговий вирок кримчанину за нібито “участь у батальйоні ім.Челебіджихана”

Незаконний “Джанкойський районний суд” оголосив вирок громадянину України. Він засуджений до п’яти років позбавлення волі за нібито “участь у кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана”.

Про це провідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

“Джанкойський районний суд Республіки Крим визнав підсудного винним у злочині, що інкримінується, і призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з відбуванням першого року у в’язниці, а решти – у виправній колонії суворого режиму”, – пишуть пропагандисти.

Ім’я та прізвище засудженого не називають.

Нагадаємо, близько 40 громадян України є фігурантами кримінальних справ про нібито участь в батальйоні ім.Номана Челебіджихана, які фальсифікують російські силовики. З них більше 30 осіб вже отримали реальні строки позбавлення волі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter