Британія ще не покарала жодного порушника санкцій проти Росії – Bloomberg

Уряд Великої Британії зафіксував сплеск сплеск підозр за порушення санкцій проти Росії після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, але ще не покарав жодного порушника обмежувальних заходів.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, британське Управління з імплементації фінансових санкцій наразі винесло лише одне попередження платіжній компанії Wise Plc за те, що вона дозволила зняти 250 фунтів (майже 300 євро) особі, яка перебуває під санкціями проти РФ.

У своєму щорічному звіті, опублікованому в четвер, британський санкційний офіс повідомив про 473 ймовірні порушення, що були зафіксовані до квітня.

Лондон розділив свій підхід до боротьби з санкціями так, що Національне агентство з боротьби зі злочинністю займається боротьбою з ухиленням від сплати податків та ретельною перевіркою заможних росіян у Лондоні, тоді як Управління з імплементації фінансових санкцій загалом реагує на повідомлення про порушення.

За словами юриста фірми Macfarlanes, який спеціалізується на санкціях і кримінальних злочинах, Френсіса Бонда, “більшість санкцій має застосовуватися, але наразі цього не відбувається”.

Водночас голова британського санкційного офісу Джайлз Томсон заявив, що його відомство переходить “до проактивної моделі застосування санкцій”.

Раніше Велика Британія анонсувала створення спеціального підрозділу для посилення боротьби з компаніями, які ухиляються від санкцій щодо Росії.

Нагадаємо:

  • Міністерство юстиції США розпочало розслідування проти швейцарських банків Credit Suisse Group та UBS Group AG. Їх підозрюють у недотриманні вимог, які дозволили російським клієнтам уникнути санкцій.
  • У земельному суді в Гамбурзі розпочався судовий процес у справі бізнесмена, якого звинувачують у порушенні санкцій. Він намагався експортувати до Росії холодильні установки для оснащення військових кораблів, які підпадають під санкції Європейського Союзу, запроваджені проти РФ.
  • Поліція Таллінна затримала підприємців за підозрою у  порушенні санкцій, накладених Європейським союзом. В офісі пов’язаної з ними квартири пройшов обшук.