В Україні засуджено до 11 років ексдепутата Севастопольської міськради

В Україні суд оголосив вирок колишньому депутату Севастопольської міськради 6 скликання. Його визнано винним у вчиненні державної зради  та засуджено до 11 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Автономної Республіки Крим та м.Севастополя.

За матеріалами слідства, у 2014 році чиновник спільно з іншими депутатами Севастопольської міськради, задля приховання факту окупації півострова збройними силами РФ, проголосували за ряд незаконних рішень щодо підтримки уже нечинного на той момент парламенту Криму. Зокрема підтримали рішення про незалежність півострова та створення так званої «Республіки Крим», звернення до РФ з пропозицією прийняття м. Севастополя до складу РФ, а також перейменування Севастопольської міськради у «Законодавчі збори Севастополя».

Надалі засуджений продовжив свою співпрацю з окупантами, зокрема, обіймав посаду окупаційного заступника російського прем’єра Криму. Своїми діями він сприяв допомозі представникам РФ у проведенні підривної діяльності проти України.

У повідомленні не називають ім’я та прізвище фігуранта, Крим.Реалії з посиланням на свої джерела повідомляють, що йдеться про Євгена Кабанова.

У червні минулого року його було засуджено до чотирьох років позбавлення волі умовно зі штрафом у розмірі 200 тис. рублів у справі про шахрайство в особливо великому розмірі (частина 4 статті 159 КК РФ).

Кабанова було затримано 24 вересня 2021 року за звинуваченням у шахрайстві в особливо великому розмірі (частина 4 статті 159 КК РФ). Йому, а також ще двом фігурантам кримінальної справи – колишньому російському міністру будівництва та архітектури Криму Михайлу Храмову та голові організації-підрядника ТОВ «Майстер-Юг» Роману Журавльову – загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років зі штрафом до одного мільйона рублів.

Нагадаємо:

  • Дніпровський районний суд Києва оголосив вирок колишньому старшому прокурору прокуратури Автономної Республіки Крим з питань правового забезпечення. Після початку окупації півострова він зрадив присязі та перейшов на службу до росіян.
  • В Україні заочно засуджені за державну зраду ще 14 українських суддів з Автономної Республіки Крим, які після початку окупації півострова перейшли працювати до незаконно створених росіянами судових органів.