Незаконно засудженій журналістці та медсестрі з Криму, яка перенесла інсульт, в колонії РФ заборонили приймати ліки

Ірина Данилович. Фото: Кримський процес.

Незаконно засуджену кримську журналістку і медсестру Ірину Данилович в російській колонії позбавили можливості приймати необхідні ліки. Без них вона має тяжкі напади головного й вушного болю, оскільки раніше втратила слух на ліве вухо й перенесла інсульт у СІЗО Сімферополя.

Про це розповів батько журналістки Бронислав Данилович, пише «Суспільне.Крим».

За його словами, торік, 1 грудня Ірину обстежили лікарі Ставропольської крайової лікарні.

«Висновок такий, дуже підступний. Написали, що лікувати вже пізно, потрібно було лікувати в перші два тижні, коли сталося це. Зараз потрібно тільки чекати, коли зовсім оглухне на ліве вухо, нерв атрофується й усе. І від цього дня, від 1 грудня минулого року, їй не видали жодної пігулки, ні навіть того, що надсилав із дому я. Ніякого лікування просто не проводиться», – розповів він.

За інформацією Броніслава Даниловича, у колонії на роздачу ліків відведено лише 90 хвилин, двічі на тиждень. За цей час отримати ліки встигають лише 20–30 осіб із черги. Правила колонії дозволяють мати ліки, проте адміністрація однаково забороняє їх тримати при собі.

Також батько Ірини Данилович розповів, що в російській колонії «жахливі» санітарно-гігієнічні умови. Зокрема, немає гарячої води, а через недостатнє очищення посуду для їжі зростає кількість кишкових захворювань в ув’язнених, лікуванням яких ніхто не займається.

«У зимовий час у них там на 400 осіб, 5 колонок і всі з холодною водою. Є випадок, коли вони розбивають лід і крижаною водою миються. Для того, щоб прийняти душ там дається дуже мізерний час. Як донька мені каже: «Встигнеш намилитися, а змити мило можеш за цей час і не встигнути», – сказав Бронислав Данилович.

Нагадаємо: