В Криму вчительку звільнили з роботи за допис з гербом України

У селі Переможне Джанкойського району в тимчасово окупованому Криму з роботи звільнили вчительку Людмилу Володимирівну Шкоденко через допис із гербом України. 

Про це повідомляє правозахисна ініціатива “Трибунал. Кримський епізод”.

30 січня“Джанкойський районний суд” визнав Людмилу Шкоденко винною в скоєнні правопорушень щодо нібито “дискредитації окупаційної армії” та розміщення забороненої символіки.

В той же день в телеграм-каналах кримських пропагандистів з’явилося відео, на якому Людмила Шкоденко повідомляє, що розмістила в соціальних мережах зображення прапора та герба України й пообіцяла видалити публікацію.

Як відомо, у січні 2024 року міністерство юстиції РФ внесло український тризуб до реєстру “нацистської” символіки. Тоді ж на пані Людмилу склали адміністративні протоколи за статтями про пропаганду “нацистської” символіки та “дискредитацію” армії РФ.

У правозахисній ініціативі вказують, що звільнення людей через їхні ідеологічні переконання є елементом комплексного переслідування кримчан, які є прихильниками України. Поряд із затриманнями, поширенням публічних даних, відео зізнань, судовими переслідуваннями та іншими формами репресій.

Нагадаємо:

  • З березня 2023 року до 28 грудня 2023 року російські силовики в тимчасово окпованому Криму склали щонайменше 590 протоколів про адміністративні правопорушення за статтею 20.3.3 КоАП (“публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання збройних сил Російської Федерації”).