Кримський “суд” заарештував адвокатів Еміне Авамілєву та Айдера Азаматова на 5 та 8 діб

“Центральний районний суд Сімферополя” призначив затриманим напередодні адвокатам Еміне Авамілєвій та Айдеру Азаматову адміністративні арешти за нібито “організацію одночасного масового перебування у громадських місцях,що спричинили порушення громадського порядку”.

Про це повідомляє рух Кримська солідарність.

“Суд” призначив 8 діб арешту адвокату Айдеру Азаматову та 5 діб арешту Еміне Авамілєвій.

“Ми неодноразово вказували на те, що у діях моїх та мого колеги був відсутній склад правопорушення та сама подія, сказували на практику російського законодавства, практику мыжнародних судів. У ході засідання заявляли клопотання, частина з них було задоволено. Разом з тим “суд” ухвалив рішення про адміністративні арешти”, – сказала Авамілєва в коментарі Кримській солідарності.

За словами адвокатки, таким чином кримські “правоохоронці” намагаються тиснути на незалежних адвокатів, які захищають політичних в’язнів.

“Власне кажучи, таке формальне використання норм Кодексу про адміністративні правопорушення, особливо що стосується санітарних норм, для адвокатів, які ведуть захист у політично вмотивованих справах – це вплив на незручних адвокатів. Ми про це сьогодні говорили у ході судового засідання”, – підкреслила Еміне Авамілєва.

Адвокатка додала, що рішення “суду” будуть оскаржені, втім не сподівається, що апеляційна інстанція їх скасує, також додала: “Це не вплине на нашу людську позицію і тим більше – на професійну позицію адвокатів. Ми надавали допомогу. На даний час попри те, що до нас застосовуються адміністративні арешти, ми продовжимо свою професійну діяльність”.

Нагадаємо: 

  • 26 травня у тимчасово окупованому Криму співробітники російського Центру протидії екстремізму затримали кримського адвоката Едема Семедляєва, який захищає політичних в’язнів.
  • Після засідання у справі проти Семедляєва було затримано його адвоката Назима Шейхмамбетова. “Суд” призначив йому 8 діб адміністративного арешту.
  • 27 травня біля “Центрального районного суду ” в тимчасово окупованому Сімферополі співробітники поліції затримали адвокатів Айдера Азаматова та Еміне Авамілєву, які прибули на засідання у “справі” проти затриманого напередодні адвоката Назима Шейхмамбетова.