У Нідерландах заарештували чиновника Міноборони за допомогу Росії в обході санкцій: продавав в РФ авіадеталі

Служба фіскальної інформації та розслідувань Нідерландів заарештувала чиновника Міністерства оборони країни. Його звинувачують в допомозі Росії обходити санкції ЄС. Він експортував авіаційні деталі до РФ через треті країни.

Про це повідомляє видання Euractiv.

“Слідча інформація привела 30 серпня до обшуку за місцем проживання та арешту 48-річного чоловіка з Арнема. Його також підозрюють в обході санкційного законодавства через свої компанії… шляхом експорту авіаційних деталей до Росії.За місцем його проживання вилучено документи, цифрові носії інформації та боєприпаси. Чоловік працює в Міністерстві оборони””, – заявили у FIOD.

48-річного Арнема та його 53-річного спільника, який надав слідству необхідну інформацію, щоб вийти на слід чиновника Міноборони, звинувачують в експорті запчастин до Росії через треті країни після початку повномасштабної війни в Україні та запровадження санкцій ЄС у лютому минулого року.

Нагадаємо, у земельному суді в Гамбурзі розпочався судовий процес у справі бізнесмена, якого звинувачують у порушенні санкцій. Він намагався експортувати до Росії холодильні установки для оснащення військових кораблів, які підпадають під санкції Європейського Союзу, запроваджені проти РФ.

Поліція Таллінна затримала підприємців за підозрою у  порушенні санкцій, накладених Європейським союзом. В офісі пов’язаної з ними квартири пройшов обшук.