В Феодосії оупаційні силовики затримали чоловіка за “очікування приходу ЗСУ”

В тимчасово окупованій Феодосії російські окупаційні силовики затрили Андрія Бабиченка нібито за те, що він “закликав завдавати ударів по Кримському мосту і чекав на прихід ЗСУ”, а також “дискредитував та ображав армію Росії, країну, президента”.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

У квартирі кримчанина“Центр протидії екстремізму” провів обшук. Пізніше на сторінці блогера-колаборанта Олександра Таліпова виклали відео з “вибаченнями”.

Кримські правозахисники вказують, що до незаконного “Феодосійського міського суду” надійшли адміністративні справи проти Андрія Бабиченка за статтями про дискредитацію російської армії (ч. 1 ст. 20.3.3 КпАП РФ) та про непокору поліції (ч. 1 ст. 19.3 КпАП РФ).

Крім того, ОВД-інфо повідомляє, що в “суді” зареєстрували матеріали й про непокору “поліції” батьків Андрія – В’ячеслава та Ольги Бабиченків.

Нагадаємо, з березня 2022 року окупаційні “суди” в Криму винесли 389 незаконних постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за нібито “дискредитацію російської армії”.

Жителя Сімферопольського району Данила Серьогіна заарештували у кримінальній справі про «повторну дискредитацію російської армії» (ч. 1 ст. 280.3 КК РФ).

Колишнього викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова обвинуватили у “повторній дискредитації армії РФ” через допис у соцмережі “ВКонтакте”. “Суд” оштрафував його на 100 тисяч рублів та заборонив писати у соцмережі впродовж двох наступних років.