В Криму “суд” оштрафував чоловіка за татуювання, які «закликають до порушення територіальної цілісності РФ»

Незаконний “Бахчисарайський районний суд” в тимчасово окупованому Криму оштрафував місцевого жителя на 30 тисяч рублів через татуювання, які нібито «закликають до порушення територіальної цілості РФ».

Про це повідомляє прес-служба суду.

«28-річного мешканця міста Бахчисарай оштрафовано за публічну демонстрацію на передпліччях татуювання у вигляді державного герба України з написом „Крим Україна“, а також татуювання зі смисловим перекладом та зображенням, що символізує заклик до порушення територіальної цілісності РФ», — йдеться у повідомленні суду.

Прес-служба уточнює, що татуювання досліджував експерт-лінгвіст. Кримчанин визнав провину та зафарбував татуювання пігментом.

“ОВД-Інфо” пише, що оштрафованого, ймовірно, звуть Владислав Леушкін. Засідання у справі відбулося 12 вересня.

Нагадаємо, з березня 2022 року окупаційні “суди” в Криму винесли 389 незаконних постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за нібито “дискредитацію російської армії”.

Раніше жителя Сімферопольського району Данила Серьогіна заарештували у кримінальній справі про «повторну дискредитацію російської армії» (ч. 1 ст. 280.3 КК РФ).

Колишнього викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова обвинуватили у “повторній дискредитації армії РФ” через допис у соцмережі “ВКонтакте”. “Суд” оштрафував його на 100 тисяч рублів та заборонив писати у соцмережі впродовж двох наступних років.