У Фінляндії судитимуть гендиректора та співробітників компаній, які продали 3,5 тисячі дронів до РФ

У Фінляндії прокуратура висунула звинувачення у порушенні санкційного законодавства за обтяжливих обставин та експорті товарів подвійного призначення до Росії генеральному директору Luminor та Siberica Габріелю Теміні, трьом співробітникам Siberica у грубих порушеннях нормативних вимог та представнику експедитора, який здійснював постачання для компаній.

Про це повідомляє фінське видання Yle.

Трьом співробітникам Siberica пред’явлено обвинувачення у порушенні санкційного законодавства за обтяжливих обставин, а також представнику компанії, який здійснював транзитні операції від її імені. Підозрювані заперечують свою провину.

Суд відбудеться 26 січня.

Siberica та Luminor включені до списку санкцій США. Габріель Темін також внесений до персонального списку санкцій.

Нагадаємо:

  • Міністерство юстиції США розпочало розслідування проти швейцарських банків Credit Suisse Group та UBS Group AG. Їх підозрюють у недотриманні вимог, які дозволили російським клієнтам уникнути санкцій.
  • У земельному суді в Гамбурзі розпочався судовий процес у справі бізнесмена, якого звинувачують у порушенні санкцій. Він намагався експортувати до Росії холодильні установки для оснащення військових кораблів, які підпадають під санкції Європейського Союзу, запроваджені проти РФ.
  • Поліція Таллінна затримала підприємців за підозрою у  порушенні санкцій, накладених Європейським союзом. В офісі пов’язаної з ними квартири пройшов обшук.