Суд в РФ оголосив вирок українському морпіху Дмитру Євгану: 20 років колонії суворого режиму

Суд Ростова-на-Дону засудив до 20 років колонії суворого режиму українського військовослужбовця, морського піхотинця Дмитра Євгана. Його визнали винним у нібито “жорстокому поводженні з військовополоненими, замаху на вбивство, навчанні терористичної діяльності та насильницькому захопленні влади”.

Дмитро Євган служив у 36 бригаді морської піхоти ЗСУ. У боях за Маріуполь він утратив руку і потрапив у полон під час здачі “Азовсталі”. За версією слідства, у квітні 2022 року Євган нібито “знущався із захопленого у полон “прапорщика” терористичної “ДНР” Віктора Лупація, пише“Медіазона”.

“У суді Євган не заперечував, що поранив Лупація штик-ножем і перепросив. Підсудний відкинув звинувачення у навчанні тероризму. За словами Євгана, він проходив навчання на полігонах. “Я мав захищати свою країну, але не є ніяким терористом”, – сказав він.

Нагадаємо:

  • Незаконний “суд” в окупованому Донецьку оголосив “вирок” українському військовополоненому морпіху Максиму Чернушенку. Його “засуджено до 25 років позбавлення волі.
  • Незаконний “Верховний суд” терористичної “ДНР” засудив до 25 років колонії двох українських військовослужбовців Андрія Найдена та Данила Колєнова. Їх визнали ивинними у нібито “вбивсті жителів Маріуполя”.