Кримський “суд” арештував чотирьох кримських татар після обшуків

 “Київський районний суд” Сімферополя застосував обмежуальний захід для кримських татар, у яких напередодні ФСБ провели обшук, у вигляді арешту.  Мемет Люманов, Азіз Азізов, Мустафа Абдураманов та журналіст Рустем Османов пробужуть в СІЗО до 4 травня.

Як повідомляє “Кримська солідарність”, рішення оголосив “суддя” Євген Пронін.

Усі заарештовані – мешканці тимчасово окупованого Бахчисарая. Їх звинуватили в участі в роботі ісламської політичної партії “Хізб ут-Тахрір”, яка діє легально на всій території України, зокрема в Автономній Республіці Крим. Росія протиправно забороняє  цю партію в Криму.

Усіх чотирьох активістів окупанти раніше притягували до адміністративної відповідальності за підтримку заарештованих співвітчизників у політично вмотивованих судах.

За словами адвоката Едема Семедляєва, всі арештовані не згодні з рішенням незаконного “суду” та оскарживатимуть його.

Нагадаємо:

  • Вранці 29 лютого 2024 року окупаційні силовики увірвалися з обшуками до будинків чотирьох кримських татар – Ленура Якубова, Ізета Сайфулліна, Ідріса Юрдамова та Шевкета Кіямова у тимчасово окупованих Старому Криму та селі Журавки. Обшуки також пройшли у мечеті в Старому Криму.
  • 23 листопада 2023 року силовики провели в Алушті обшуки в будинках, а потім затримали кримських татар Юсуфа Аширова, Вілена Усеїнова та Зінура Аппазова – членів місцевої мусульманської релігійної громади «Алушта», яка не входить до підконтрольного окупантам Духовного управління мусульман Криму та Севастополя.