ФСБ знову “попередила теракт проти Аксенова”

Федеральна служба безпеки РФ повідомляє, що їм в черговий раз вдалось попередити “теракт”, який нібито готувався проти “глави Криму” Сергія Аксенова. 

“Теракт” нібито готувала Служба безпеки України, для чого залучили трьох жителів Запоріжжя. Вони затримані, пишуть російські пропагандистські ЗМІ.

За даними спецслужби, затримано громадян “Бондаря В.А., Шевченка О.В. та Ананьєва В.В., які за завданням СБУ в Сімферополі готували підрив автомобіля, що належить одному з представників органів влади Криму”.

“Затримані дали свідчення”, – наголошується в повідомленні.

У підозрюваних нібито були виявлені та вилучені: радіокерований саморобний вибуховий пристрій, виготовлений з допрацьованої протитанкової протибортової міни DM22 виробництва Німеччини з зарядом бризантної речовини на основі гексогену масою 1,9 кг, а також радіопередавальний пристрій, триніжний верстат для розміщення пускового пристрою міни в напрямку стабілізатор міни; СВУ осколково-фугасної дії, що складається з брикету пластичної вибухової речовини зарубіжного виробництва на основі гексогену С-4 масою 3,05 кг, електродетонатора та радіореле; виконавчий пристрій ініціації (дистанційний підривник за DTMF-кодом), що передбачає підключення мобільного телефону.

Слідчий відділ УФСБ у Криму та Севастополі порушив кримінальні справи про замах на скоєння теракту (ч. 1 ст. 30, п. “а” ч. 2 ст. 205 КК) та про незаконний обіг вибухівки (п. “а” ч. 3 ст.222.1 КК).

Нагадаємо:

  • В травні 2023 року Федеральна служб безпеки в тимчасово окупованому Криму повідомляє про “розкриття агентурної мережі Головного управління розвідки Міноборони України”. Вони нібито “готували серію диверсій та терактів на території Криму”.
  • Федеральна служба безпеки РФ повідомляє про затримання в тимчасово окупованому Сімферополі чоловіка, який нібито “готував теракт у військово-морському шпиталі міністерства оборони РФ”.
  • В серпні 2023 року ФСБ РФ в тимчасово окупованому Криму заявляє про затримання мешканця Севастополя, який нібито готував “теракт” на залізниці.