В Криму “суд” оштрафував жінку за слова “Слава ЗСУ” в месенджері

Окупаційний “суд” в Красноперекопське оштрафував місцеву жительнку на 40 тисяч рублів за те, що вона написала в Telegram гасло “Слава ЗСУ”.

Жінку визнали винною у нібито “дискредитації армії Росії”, повідомляє Суспільне Крим з посиланням на “Красноперекопський райсуд”.

“Суд, всебічно розглянувши матеріали справи, … дійшов висновку про винуватість жительки Красноперекопська в дискредитації збройних сил Російської Федерації, призначивши покарання у вигляді 40 000 рублів”, – мовиться в повідомленні.

На жінку наклали штраф за коментар “Слава ЗСУ” у Телеграмі. Кримчанка під час судового засідання заявила, що “визнає провину”.

Нагадаємо:

  • В грудні 2022 року так званий “Кіровський районний суд” Криму своїм рішенням оштрафував місцевого жителя за те що той увімкнув у своїй автівці українську пісню “Червона калина” та нібито “вигукував українські гасла”. Він має сплатити 45 тисяч рублів.
  • Так званий “Ленінський районний суд” Криму оштрафував місцевого жителя на 30 тисяч рублів за висловлювання на адресу російських військовослужбовців про війну в Україні.
  • Незаконний “Центральний районний суд” Сімферополя відправив на два місяці під домашній арешт місцевого жителя, колишнього викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова, якого обвинувачують у нібито повторній “дискредитацію” армії РФ через допис у соцмережі “ВКонтакте”.
  • 6 червня 2023 року Південний окружний військовий суд в російському Ростове-на-Дону засудив Богдана Зізу до 15 років позбавлення волі в колонії загального режиму за сфабрикованим ФСБ обвинуваченням у тероризмі.